Skip links

The Digital Fctry

Digitale Transformatie

Iedere organisatie zou zich bezig moeten houden met digitale transformatie. Omdat de wereld verandert, trends en ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen, en er talloze digitale kansen zijn die benut kunnen worden. Daar ondersteunen we graag bij.

Jouw bedrijf next level

We durven het statement op papier te zetten dat elk bedrijf uiteindelijk een internetbedrijf wordt. Daarom vinden wij dat elke organisatie aandacht zou moeten besteden aan digitale transformatie. Want laten we eerlijk zijn: de wereld verandert dagelijks, trends en ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en er zijn talloze digitale kansen die benut kunnen worden. Maar waar liggen die kansen precies en hoe benut je deze? Dankzij onze kennis op het gebied van procesverbeteringen en optimalisaties weten wij als geen ander hoe je met een minimale impact een maximaal resultaat kan behalen. Wij helpen je daarom graag hierbij.

Bedrijfskansen

Marketing en verkoop vormen voor veel bedrijven vandaag de dag nog steeds de voorhoede van hun commerciële model. Door veranderend klantgedrag en -wensen (hoe willen klanten in contact staan met bedrijven?) zijn er razendsnelle aanpassingen nodig. Deze aanpassingen kunnen mede door nieuwe technologie mogelijk gemaakt worden.

Zo helpen wij onze klanten om ervoor te zorgen dat hun marketing en verkoop perfect zijn afgestemd op dit snel veranderende klantgedrag en kanaalgebruik. Daarbij werken we met de klant aan geïntegreerde oplossingen die de effectiviteit en efficiëntie verhogen zonder het ingewikkeld te maken.

Datagedreven Beslissingen

Ondernemen doe je weliswaar met je gevoel, maar data is noodzakelijk voor een betere en meer feitelijke besluitvorming. Door data en intuïtie te combineren kom je tot de beste inzichten voor een effectieve bedrijfs- strategie die bedrijfs- en klantprocessen positief beïnvloeden. Een gouden combinatie dus.

Voor elke onderneming

Vroeger was deze techniek uitsluitend weggelegd voor grote enterprise klanten. Maar dat is gelukkig verleden tijd, waardoor ook jouw bedrijf optimaal kan profiteren van data-analyses. Onze jarenlange ervaring op dit gebied stelt ons in staat om snel kansen te halen uit de data die we verzamelen. Uiteraard stellen we hierbij onze strategie af op jouw doelstellingen. Zodra de strategie helder is, werken onze specialisten nauw met je samen zodat zij duidelijk advies kunnen geven en razendsnel optimalisaties door kunnen voeren. Denk aan het opsporen van bepaalde bottlenecks, het analyseren van specifieke klantsegmenten en het opzetten van rendabele advertentiecampagnes. Ingewikkeld? Niet voor onze specialisten. Zaken als conversie-optimalisatie en het boeien en binden van klanten zijn voor hen namelijk een tweede natuur.

Digitale Werkplek

Met behulp van het inzicht uit de verzamelde data en de expertise die we daarop loslaten zorgen we voor een zo relevant mogelijke klant. Want hoe relevanter, hoe tevredener de klant. Het begint al bij een eerste bezoek aan je webshop. Wat doen immers tevreden bezoekers die in jouw webshop precies vinden waarnaar ze op zoek zijn? Inderdaad, die converteren naar klanten. En eenmaal klant geworden zorgen we er samen voor dat deze klanten bij je terug blijven komen. Dit doen we onder andere door de inzet van de juiste communicatie-middelen.

Maar we zorgen niet alleen voor klantvriendelijke, converterende webshops. Zo verdient jouw personeel een gebruiksvriendelijk CRM systeem en advertentiecampagnes die dusdanig zijn ingericht dat ze makkelijk te managen zijn. Het resultaat? Meer efficiëntie en dus meer omzet, tevreden klanten én medewerkers!

Waarom Digitale
Transformatie?

Sneller en Wendbaar

Snelheid en wendbaarheid zijn ook een belangrijke overwegingen. Bedrijven die digitale initiatieven ontwikkelen om sneller te kunnen handelen en wendbaarder te zijn, zijn over het algemeen succesvoller dan hun concurrenten die de digitale overstap nog niet hebben gemaakt.

Persoonlijke Benadering

Klanten willen dat er aan hun behoeften wordt voldaan. Personalisering, omnichannel toegang, aangepaste servicepakketten en realtime toegang tot data kunnen u helpen hun verwachtingen waar te maken. Tegelijkertijd vergroot u het aantal leads, de klantenbinding en de loyaliteit.

Beheers de Klant

Klanten moeten centraal staan in alles wat je doet en zijn de belangrijke drijfveer voor digitale transformatie. De tevredenheid van klanten kan een bedrijf maken of breken. Digitale technologieën spelen een essentiële rol bij het verkrijgen en vasthouden van een positieve relatie tussen bedrijven en hun klanten.

Hybride Werken

Door hybride te werken kunnen de meest effectieve en geautomatiseerde werkomgeving worden gecreëerd. Een flexibele omgeving waar jouw medewerkers zo optimaal mogelijk kunnen samenwerken, productief kunnen zijn, zich gewaardeerd en toch betrokken voelen ondanks dat ze niet elke dag op kantoor hoeven te zijn.

Koffie? (New)
View